HKV/Ons Eibernest 1 – Oost-Arnhem 1 (19 – 15)

Na een mooie overwinning in Wageningen vorige week zijn we dit keer naar Den Haag afgereisd, in de hoop handhaving zeker te stellen. Het team is ondertussen uitgedund; naast Bas en Rick moesten we nu ook Willemien missen. Allemaal scorende spelers, dus moesten we aan de bak om aan genoeg doelpunten te komen. En dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Het begin verliep volgens plan. Al snel stonden we op een voorsprong van 3-7. Vervolgens liep het vast. Na een reeks doelpunten van HKV gingen we de rust in bij een stand van 10-8.
De tweede helft hebben we het helaas niet op kunnen pakken. We kregen genoeg kansen, maar telkens werden deze niet benut. Na nog één keer op gelijke hoogte te zijn gekomen bij 14-14, vielen de schoten bij HKV wel, waar wij de korf niet meer konden vinden. Dit leidde tot een eindstand van 19-15.

Ondanks dat we incompleet waren, vind ik dat we ons niveau niet hebben gehaald vandaag. HKV gaf veel druk waar we niet onderuit kwamen. We mogen wel blij zijn met Danny, die basis stond en een goede wedstrijd heeft gespeeld, vooral als je je bedenkt dat dit zijn debuut is. Ook Job heeft daarna tijdens een goede invalbeurt laten zien dat er ook serieus rekening met hem gehouden moet worden.

Kortom een teleurstellende wedstrijd, die we maar snel moeten vergeten. Nu weer vol vertrouwen de blik richten op volgende week. Dan kunnen we Nic. laten zien wat we waard zijn, en onze supporters weer laten genieten van een mooie wedstrijd.

Hopelijk zien we jullie allemaal op 5 mei!