De eerste van de zes finales voor OA2

Het spelen om het kampioenschap bestaat voor ons nu uit het spelen van 6 finales. Te beginnen met de wedstrijd van vandaag, Oost-Arnhem 2 – Mia 2. (27 – 14)

Alhoewel we vooral naar ons zelf kijken, spelen deze speelronde ook onze twee concurrenten Ldodk 3 – Dindoa 2 tegen elkaar. Een belangrijk weekend, waar het eerste zaak is om zelf te winnen. Vorige wedstrijd bleek Mia een geduchte tegenstander met veel ervaring. Ze scoorden makkelijk en wisten via de dames van grote afstand het mandje makkelijk te vinden. De opdracht luidde vandaag dan ook om goed voor te verdedigen en aan te sluiten in het voorvak.

De eerste aanval liet zien hoe we de laatste weken dynamisch korfbal spelen. Goed dubbelspel, overhouden en afronden leidde tot de 1-0. Verdedigend was het even zoeken en wat onwennig maar na de eerste minuten konden we ons goed aan de afspraak houden. Aanvallend gezien kon Mia ons het eerste kwartier goed volgen maar enkele minuten voor rust wisten we uit te lopen naar 13-9. Na rust werd de opdracht wederom goed uitgevoerd. We konden de wedstrijd uitspelen met mooie lange aanvallen en goed verdedigend spel. Een groot compliment voor het team! Een prima overwinning van Oost-Arnhem, zo kunnen we de eerste finale afvinken!